Precies 10 jaar na de oprichting van Ricoh Document Center Zuid zet ondernemer Astrid Roebroeck-Pinckaers de volgende stap in de groei van haar onderneming door branchegenoot Scando Nederland / Scan Pro (Venlo) over te nemen.

Tot dusver is Ricoh Document Center Zuid altijd organisch gegroeid, maar de overname van een klantenbestand van Burotronic (Heerlen) eind vorig jaar en de overname van Scando Nederland en Scan Pro begin dit jaar onderstrepen een koerswijziging, die Ricoh Document Center Zuid in een klap tot één van de grootste aanbieders van Print, AV en Document Solutions in Limburg en Brabant maakt.

“Scando Nederland en Scan Pro zijn twee bedrijven die ons als een maatpak passen”, aldus Astrid Roebroeck – Pinckaers (finaliste Topvrouw Limburg verkiezing 2019). “Deze overname kent wederzijds meerdere voordelen en kansen. Zo verstevigen we onze positie in Zuid Nederland door het uitbreiden van ons kantoor in Geleen met het gedreven team van Scando en Scan Pro en haar service en verkoop-locatie in Venlo.” Ook qua aanbod zijn beide bedrijven op diverse vlakken aanvullend aan elkaar. Waar Ricoh Document Center Zuid 1 merk vertegenwoordigd, voeren Scando en Scan Pro een drietal topmerken en hebben een eigen officieel gecertificeerde service-afdeling in huis. Ricoh Document Center Zuid daarentegen is sterk ontwikkeld in digitalisering, robotisering en audiovisuele oplossingen, waar de klanten van Scando en Scan Pro weer de vruchten van kunnen plukken. “Ik ben ervan overtuigd dat het samenvoegen van deze twee organisaties zorgt voor een flexibele, recessiebestendige en toonaangevende club, waarmee we de komende jaren vol kunnen inzetten op synergie. Voor onszelf, maar bovenal voor onze klanten.”

Ricoh Document Center Zuid neemt de volledige service- en verkooporganisatie in Venlo over, waarbij alle medewerkers aan boord blijven. Voormalig directeur/eigenaar Roy Senff van Scando Nederland en Scan pro zal binnen de nieuwe combinatie in de rol van Commercieel Manager zorg blijven dragen voor een optimale integratie en het onderhouden van al zijn bestaande relaties. Voorlopig zullen beide bedrijven nog gewoon onder de eigen naam en vlag opereren.