Door het vele thuiswerken neemt de cloud ons professionele leven over. Volgens het Cloud Print Services Landscape 2021 rapport van marktspecialisten Quocirca verwacht maar liefst 8 op de 10 bedrijven dat eind 2021 meer dan de helft van hun IT-infrastructuur cloud based is. Cloud computing zit dus in de lift. Maar ondanks de vele voordelen van de cloud, is nog niet elke organisatie volledig overtuigd. Zo is cloud printing nog relatief onbekend, ook al is het een grote meerwaarde voor uw organisatie. In dit artikel ontdek je waarom.

Cloud printing in een notendop

Dankzij cloud printing drukt je al jouw documenten en files overal en met elk apparaat af zonder print drivers. Je werknemers hoeven ook geen verbinding te maken met printservers die specifiek zijn voor verschillende printers. Het enige dat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding. Het belangrijkste voordeel van cloud printing is de algemene mobiliteit, je kunt eenvoudig printen, waar je ook bent, thuis, op kantoor of onderweg.

Waarom starten met cloud printing?

Wat houdt je tegen om ermee te starten? Vindt je het idee van printen in een digitaal tijdperk irrelevant en verouderd of lijkt het te ingewikkeld of te duur?

Printen blijft nodig 
Hoewel we voornamelijk op een scherm werken, moeten we nog vaak documenten afdrukken. Denk bijvoorbeeld aan essentiële juridische en financiële documenten, persoonlijke notities of belangrijke informatie die de overheid naar de bevolking verstuurt. Er zijn eindeloos veel redenen waarom werknemers nog steeds een printer gebruiken voor het printen van bestanden. Ze hebben enkel de juiste printmiddelen nodig.

Kostenbesparend 
Een cloudprintplatform levert enorme besparingen op omdat bedrijven niet hoeven te investeren in printservers en een algemene printinfrastructuur. Bovendien werkt cloud printing vaak op basis van een abonnement: je krijgt daardoor een helder overzicht van wat er geprint wordt. Zo kun je je printkosten nauwkeuriger voorspellen.

Altijd up-to-date 
Printen vanuit de cloud betekent automatische updates van software en servers zonder dat jouw IT-team er tijd voor moet maken. Medewerkers kunnen hun kostbare tijd gebruiken voor andere taken.

Gebruiksvriendelijk 
Alle medewerkers mee aan boord krijgen: dat is essentieel voor een succesvolle migratie. Helaas zijn er in de meeste organisaties mensen die slecht omgaan met verandering. Maar met de juiste partner voor cloud printing schrijf je een succesverhaal zonder dat  werknemers het als vervelend ervaren.

Meer informatie

Ben je overtuigd geraakt van cloud printing en wil je meer informatie? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We bieden je graag het nodig advies en hulp zodat je aan de slag kunt met cloud printing.
Dit artikel is origineel gepubliceerd door Konica Minolta. Scando is officiële Konica Minolta Business Partner.