Ricoh heeft een prestigieuze erkenning van EDP in de wacht gesleept. De Ricoh Pro L5130e en Ricoh Pro L5160e hebben de EDP 2021 Roll-to-roll Printers tot 170cm Award gewonnen.

EDP Awards
De EDP Awards geven erkenning aan belangrijke ontwikkelingen in productiesystemen, softwareontwikkelingen, substraten, inkten, materialen en afwerkingssystemen. De EDP Association wil innovatie in de sector bevorderen. Daarnaast helpen zij bedrijven aan technologie om hun activiteiten te versterken en te focussen op groei.

De systemen zijn gebaseerd op Ricoh’s toonaangevende expertise in inkjetkoppen en inkttechnologie. Ze zijn een verdere ontwikkeling in de evolutie van de succesvolle Ricoh Pro™ L5130 en Ricoh Pro™ L5160 grootformaat latexprinters.

Nieuwe mogelijkheden

  • De productiesystemen zorgen voor nieuwe mogelijkheden dankzij de toevoeging van groene en oranje inkten als aanvulling op het al beschikbare wit. Nieuw zijn:
  • Aanzienlijke uitbreiding van het kleurbereik in vergelijking met bestaande inkttechnologie op de markt.
  • Nauwkeurige reproductie van een ruimere keuze aan Pantone- en merkkleuren.
  • Minder inktverbruik, waardoor het bijvoorbeeld niet meer nodig is om magenta en geel te mengen om oranje te maken of cyaan en geel te mengen om groen te maken.
  • Mogelijkheid voor grafimediabedrijven om met tweemaal CMYK te printen voor productiviteitswinst. En de mogelijkheid te printen met CMYK en wit voor transfermaterialen, metallics en donkere substraten.

De systemen zijn voorzien van drie versprongen opgestelde Ricoh GEN5 industriële printkoppen. Deze printkoppen maken printsnelheden mogelijk van 46.7m2 per uur in de hogesnelheidsmodus met 4 kleuren tot 25m2 per uur in de standaardmodus. De lage bedrijfstemperatuur bij de inktdroging zorgt voor een lager energieverbruik. De Greenguard-gecertificeerde latexinkt maakt duurzame en rendabele productie mogelijk.

De efficiënte werking wordt ondersteund door ColorGATE Productionserver. Dit is een toonaangevende RIP-softwareoplossing, die is afgestemd op de eisen voor printen op grootformaat.

Indrukwekkende resultaten
Huib Kolen, Manager Product Marketing & Programs, Ricoh Nederland, zegt: “Door de snelle en nauwkeurige reproductie van levendige kleuren kun je aansprekende prints produceren. De productiesystemen zorgen voor indrukwekkende en krachtige resultaten voor een breed scala aan applicaties. Ook is de productie duurzaam en kosteneffectief doordat je bespaart op afval, inkt en energieverbruik. Tijdens de pandemie hebben onze grootformaatprinters gezorgd voor duidelijke signage rondom de overheidsrichtlijnen.”

Voor meer informatie over Ricoh oplossingen kun je contact met ons opnemen: 077 – 87 00 090.

 

Dit persbericht is voor het eerst geplaatst op www.ricoh.nl.