Ben jij ook op zoek naar IT-oplossingen om de efficiëntie en de productiviteit van je bedrijf te verhogen? Zeker nu we steeds meer hybride werken? Om op een goede en prettige manier hybride te kunnen werken betekent wel dat data en bestanden altijd beschikbaar moeten zijn. Ook is de behoefte aan een betrouwbaar document management systeem groot. SharePoint biedt hiervoor een uitstekende oplossing. De tool van Microsoft geeft kracht aan zowel kleine als grote organisaties uit verschillende sectoren.

Wat is SharePoint?

SharePoint is een krachtig platform om bedrijfsprocessen mee te optimaliseren. De tool is ontwikkeld door Microsoft als onderdeel van Microsoft Office 365. De tool zorgt voor document- en workflowmanagement, informatie delen, projectmanagement, etcetera. Als digitaal platform kan SharePoint gebruikt worden om op een veilige manier data en bestanden op te slaan, te delen, te organiseren en realtime te bewerken. De tool kan de productiviteit van organisaties een enorme boost geven.

Intranet

SharePoint kan ook gebruikt worden als een veilig intranet. Hiermee kun je iedereen binnen het bedrijf op de hoogte houden van bijvoorbeeld nieuws, maar je kunt ook interessante bronnen of applicaties intern delen.

Documentmanagementsysteem

SharePoint is ook een ideaal documentmanagementsysteem (DMS). Als beveiligd platform biedt het de perfecte basis voor het verzamelen, delen en bewerken van informatie en data. Medewerkers kunnen op een eenvoudige manier documenten aanmaken, terugvinden en delen. SharePoint beschikt ook over een handig versiebeheer, zodat het overzicht omtrent aanpassingen in een document behouden blijft.

Beter samenwerken

Samenwerken met collega’s en externe partijen is niet altijd eenvoudig als je niet beschikt over een centraal platform voor het delen en simultaan bewerken van informatie. Medewerkers kunnen zonder problemen samenwerken aan bestanden en nieuwe informatie uitwisselen. Alle documenten en bewerkingen worden rechtstreeks opgeslagen in de cloud. Gesynchroniseerde toestellen beschikken zo altijd over de meest recente versies van bestanden.

Naadloze integratie

Natuurlijk kun je SharePoint naadloos integreren met andere tools van Office 365, zoals Word, Excel, PowerPoint, Power BI, Power Apps en Power Automate. Ook met andere applicaties zoals Microsoft Teams en OneDrive kun je samenwerken. Zo zijn bestanden die in Teams bewaart worden altijd beschikbaar in SharePoint en heeft elk Teams-kanaal een SharePoint-teamsite.
Daarnaast is er een naadloze integratie mogelijk met de machines van Scando. Je kunt documenten direct scannen naar een SharePoint omgeving.

Mobiele app

Tot slot beschikt SharePoint, net als Teams, over een mobiele applicatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze oplossing en hoe deze mogelijk kan bijdragen aan het verhogen van de productiviteit binnen jouw bedrijf? Neem dan gerust even contact met een van onze specialisten!