De wereld digitaliseert razendsnel. Digitale transitie voor het MKB staat hoog op de prioriteitenlijst. Hoe versnel je deze transitie binnen jouw bedrijf?

Digitale transitie is een enorme kans, maar ook een uitdaging voor kleine bedrijven. Uit cijfers van de Konica Minolta Digital Transformation European Study 2021 blijkt dat 84% de digitale transitie weliswaar als de belangrijkste prioriteit beschouwt, maar dat slechts 33% vindt dat er aanzienlijke vooruitgang geboekt werd. 87% vreest zelfs dat de digitalisering zijn sector zal ontwrichten. De meeste kleinere bedrijven zijn bang dat hun digitale strategie hen in de steek zal laten.
Onderstaand een eenvoudige checklist die MKB bedrijven helpt om ook de profiteren van de voordelen van digitale transformatie.

1.    Breng je huidige digitale status in kaart

Een goede test om te ontdekken waar je staat is het online DX360° Digital Maturity Assessment. Je checkt er de digitale volwassenheid van jouw organisatie mee op 5 belangrijke terreinen. Aan het einde van het assessment ontvang je een op maat gemaakt rapport met aanbevelingen over hoe je jouw digitale volwassenheid kunt opschroeven.

2.    Maak een realistisch stappenplan

Elk bedrijf heeft zijn eigen visie, doelstellingen en operationele uitdagingen. Er bestaat niet zoiets als de enige juiste aanpak voor digitale transformatie, dus maak een duidelijke en realistisch stappenplan voor jouw bedrijf.

3.    Digitale transformatie gaat niet alleen over technologie

Digitale transformatie is evenzeer een kwestie van mensen en processen als van technologie. Elk digitaal traject is anders en moet dus klant-specifiek zijn. We helpen je graag bij het identificeren van de domeinen en functies in jouw MKB bedrijf die baat zullen hebben bij digitalisering, bij het vinden van de beste oplossingen en diensten en bij de implementatie ervan.

4.    Manage de transformatie van begin tot eind

Als jezelf niet over de skills beschikt om het veranderingstraject te beheren, reken dan op jouw digitale transformatiepartner. Vergeet niet dat bij echte en blijvende transformatie bijna altijd mensen, processen én technologie komen kijken. Een projectmanagementaanpak van A tot Z levert in deze de beste resultaten op. Scando Nederland en onze partners kunnen jou hierbij ondersteunen en begeleiden.

5.    Betrek je medewerkers

Het is belangrijk om je medewerkers bij het proces te betrekken om tot een geslaagde digitale transformatie te komen.

6.    Evalueer en meet successen

Evalueer met regelmaat de gekozen paden en probeer zoveel als mogelijk successen te meten (en vieren).