Printbeheer in de cloud. Het opslaan van gegevens in de cloud is een essentieel element in elke digitale transformatie. De hoge mate van flexibiliteit die het toelaat bleek zowel voor kleine als grotere organisaties al van onschatbare waarde. En hoewel je misschien niet meteen aan printmanagement denkt als het over cloudhosting gaat, is het een schoolvoorbeeld van de kracht van de cloud.

Aanzienlijke voordelen

Het migreren van de belangrijkste systemen naar de cloud levert veel voordelen op. Ten eerste biedt de cloud – met toegang via een beveiligde internetverbinding – natuurlijk een ongeziene databeschikbaarheid op, waar uw team ook werkt. Dit is uiteraard waardevol voor hybride of extern werken, zodat uw team altijd en overal volledige toegang heeft tot de belangrijkste bedrijfssystemen.

Ten tweede zijn cloudgebaseerde systemen waanzinnig efficiënt: je betaalt alleen voor de benodigde resources, die bovendien zeer schaalbaar zijn. En dit zowel naar boven als naar beneden. Dit leidt tot een rightsizing van kosten, wat meestal neerkomt op een indrukwekkende besparing. Bovendien profiteer je van een beveiligingsniveau waar een in-house server en een IT-netwerk een puntje aan kunnen zuigen.Een derde voordeel is dat cloudhosting de IT-last vermindert door een robuustere oplossing te bieden die gemakkelijker te onderhouden en te beheren is. Hierdoor kan jouw organisatie waardevolle IT-resources terugwinnen en kun je meer tijd en expertise investeren in nuttige project- of infrastructuurverbeteringen.

 

Handig om te hosten

Of het nou gaat om facturen, juridische documenten, contracten, marketingmateriaal of vergaderagenda’s: print blijft een cruciale rol spelen in de bedrijfsvoering van de meeste organisaties.

In tijden van quasi uitsluitend kantoorwerk viel er nog iets te zeggen voor het intern beheer van printwerk. Maar sinds de intrede van het hybride werken moeten organisaties en bedrijven hun printfaciliteiten aanpassen aan de mobiliteit van hun teams en activiteiten. Printbeheer in de cloud is dan gewoon de logische oplossing. Het levert besparingen en meer flexibiliteit op, terwijl de beveiliging tegen datalekken sterk verbetert.

Cloudprinting neemt de noodzaak weg om printservers en de daaraan verbonden kosten – softwareonderhoud, licenties, onderhoud van de hardware en training van het IT-team – op de werkvloer te beheren en te onderhouden. Bovendien kunnen medewerkers printen vanaf elke locatie en via elk apparaat, en dat via een eenvoudig te gebruiken en intuïtieve gebruikersinterface. En dat lukt ook met de allernieuwste mobiele apparaten en besturingssystemen!

 

Kies de juiste printoplossing

Let wel: niet alle printoplossingen in de cloud zijn hetzelfde. Jouw bedrijf heeft een oplossing nodig die past bij de specifieke eisen en budget. De oplossingen van Konica Minolta worden geleverd via een software as a service-model, waarbij je alles krijgt wat je nodig heeft voor een erg schappelijk maandelijks bedrag.

Jouw bedrijf vermijdt de vaak hoge investeringskosten van het kopen, installeren en updaten van interne systemen en ruilt deze in voor een krachtige en deskundige cloudprintoplossing die altijd up-to-date is. Dit zorgt ervoor dat jouw team altijd de flexibiliteit heeft om te werken zoals het hen en de hele organisatie het beste uitkomt.

De overstap naar onze cloudprintoplossing ontzorgt jouw organisatie. Het deskundige team van Scando Nederland zorgt voor de veilige migratie, het beheer en de voortdurende optimalisatie van uw printinfrastructuur in de cloud. Zo kan jouw organisatie dynamisch werken en ben je er zeker van dat het essentiële printbeheer betrouwbaar en geschikt is.

Wil je meer informatie over de cloudprintingdiensten van Konica Minolta? Neem dan snel contact met ons op en wij adviseren je graag over printbeheer in de cloud!