Konica Minolta Business Solutions lanceert twee betaalbare, compacte en gebruiksvriendelijke A4-kleurenprinters met een hoge mate van connectiviteit: de bizhub C3120i en de bizhub C3100i. Deze zijn ideaal voor het verhogen van de productiviteit in drukke thuiskantoren.

Compact en lichtgewicht
De pandemie heeft ertoe geleid dat er in veel huizen een werk- of studieplek is gecreëerd. Beide apparaten zijn licht en nemen weinig ruimte in beslag vanwege de kleine afmetingen van 41 x 43 cm. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor kleine ruimten. Bovendien maken de printers weinig geluid in de actieve modus, waardoor ze geen overlast veroorzaken, waar ze ook worden geplaatst.

Eenvoudige installatie en een hoge mate van connectiviteit 
Dankzij de bijzonder eenvoudige installatie, configuratie en bediening kunnen gebruikers zeer snel aan de slag. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om voorkeursinstellingen op te slaan voor snelle en eenvoudige toegang. Het bedieningspaneel kan in een verticale stand worden gezet, wat erg handig is als gebruikers naast het systeem zitten.

Beide printers bieden alle mobiele connectiviteit die een druk thuiskantoor nodig heeft. Zowel Android (Mopria) als iOS (AirPrint) en NFC-tap-to-print/scan worden ondersteund. Bovendien kan de speciale Mobile Print-app worden gebruikt om vanaf een smartphone of tablet te printen, te kopiëren, te scannen en te faxen. Tevens kunnen met de bizhub C3120i documenten en foto’s worden verzonden om rechtstreeks vanaf een computer te printen via wifi (standaard), of via de speciale USB-poort op elk systeem. Hierbij wordt een voorbeeld van het bestand weergegeven voordat het wordt geprint.

Met behulp van de ingebouwde functie voor rechtzetten kunnen gebruikers foto’s aanpassen van documenten, zoals boeken of tijdschriften, die ze met hun smartphone hebben gemaakt. Vervolgens kunnen ze de foto’s printen.

Beveiligde vertrouwelijke documenten
Om de veiligheid van vertrouwelijke of gevoelige informatie te garanderen, kunnen printtaken met een wachtwoord worden beveiligd en tijdelijk worden opgeslagen. (Elk systeem heeft een geheugen van 512 MB.) Ze worden pas geprint als het juiste wachtwoord is ingevoerd op het touchscreen.

De productiviteit verhogen
De ruime lade heeft een maximale capaciteit van 250 vel, waardoor het niet meer nodig is papier bij te vullen tijdens langere printtaken. Het systeem kan 60 gsm tot 176 gsm karton verwerken, waardoor het de ideale keuze is voor het produceren van een breed scala aan geprinte artikelen. Dankzij dubbelzijdig printen en drie niveaus van tonerdichtheid (licht, lichter, lichtst) kan het papier- en tonerverbruik worden verminderd. Daarnaast ontvangen beide systemen in Duitsland de Blue Angel Mark volgens DE-UZ 219, waarmee milieuvriendelijke producten worden aangeduid. De TEC-waarde is slechts 0,38 kWh/week, wat betekent dat de systemen zeer weinig energie verbruiken.