Duurzaamheid

Optimalisatieprogramma voor duurzaamheid

Samen met Ricoh leveren wij de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, met een gebalanceerde mix van software, diensten, hardware en change-management, gebaseerd op grondig onderzoek. De consultancydiensten van Ricoh helpen de CO2-uitstoot en Total Cost of Ownership (TCO) van documentproductie te verlagen. Ons optimalisatieprogramma voor duurzaamheid geeft u onmiddellijke en meetbare resultaten in vijf stappen.

Stap 1: Analyse

Alle relevante informatie over de documentoutputomgeving wordt verzameld en gekwantificeerd. Uit deze gegevens berekenen wij de basis-TCO en de CO2-voetafdruk, die bestaat uit het energieverbruik, het papierverbruik en de totale CO2-uitstoot.

Stap 2: Ontwerp

Het resultaat uit Stap 1 is de basis voor het optimalisatieontwerp, een plan die de belangrijkste gebieden voor verbetering identificeert, waaronder doelstellingen voor het verlagen van de TCO en de CO2-uitstoot. Verbeteringen op het gebied van duurzaamheid kunnen worden bereikt uit verschillende aanbevelingen, waaronder het plaatsen of consolideren van ecologisch verantwoorde apparaten en voorstellen om de documentstromen te veranderen en het gedrag van de eindgebruiker te optimaliseren.

Stap 3: Implementatie

De elementen uit Stap 1 en 2 worden gecontroleerd zodat een positieve impact op het energie- en papierverbruik, maar ook op de algemene CO2-uitstoot, merkbaar is. In de implementatiefase wordt het plan in werking gebracht: apparaten worden geïnstalleerd en eindgebruikers getraind om hun milieubewustzijn te vergroten en om te leren begrijpen hoe de apparaten op de meest duurzame manier gebruikt moeten worden.

Stap 4: Beheer

Alle apparaten die deel uitmaken van de nieuwe documentinfrastructuur zijn uitgerust met diagnostiek op afstand en monitoringsoftware, waardoor het gemakkelijk wordt om verbruiksgegevens te controleren. Door het vergelijken van de CO2-uitstoot met de vooropgestelde targets kunnen er interventies, zoals correcties en replicaties, uitgevoerd worden, samen met nieuwe kallibraties, om steeds up-to-date prestaties te garanderen.

Stap 5: Neutralisatie

‘Eco Partners’ van Scando en Ricoh kunnen erop vertrouwen dat hun documentworkflow een minimale CO2-voetafdruk nalaat, via machine- en procesoptimalisatie, het plaatsen van energie-efficiënte apparatuur en verbeterd gebruikersgedrag. Nadat de eerste vier stappen werden gezet, kunnen bedrijven de resterende, niet vermijdbare CO2-uitstoot – veroorzaakt door printen – compenseren met CO2-krediet gegenereerd door schone energieprojecten waarin Ricoh heeft geïnvesteerd.